Obisk na Podružnični šoli Gederovci

Tudi tokrat smo se na povabilo podružnične šole Tišina iz Gederovec z veseljem odzvali. Že pred šolo nas je pričakalo 16 otrok, starosti od 7 do 11 let. Vznemirjenja je bilo za celo vojaško bazo, a ko smo se dobro spoznali, so se vsi učenci neverjetno umirili.
Preverili smo, kako radi obiskujejo šolo in kaj vse so se že naučili. Ker je branje zelo pomembno smo najprej preverili to. Glede na to, da je psička Elli kmalu po začetku svoje najljubše pravljice zadremala, so pokazali, da so pravi bralni mojstri.
Ker živali komunicirajo z nami z neverbalno komunikacijo, smo jo tudi mi poskusili. Ugotovili smo, da ni tako enostavno vsega povedati samo s telesno govorico. Spoznavali smo kako drugače izražamo svoja čustva mi ljudje in živali. Postali smo pozorni na to, kar čutimo, kaj občutimo in kako to izrazimo ali povemo. Tudi to, kako dobro znamo opazovati in poslušati.
Na koncu smo se prepustili ekipnemu delu in domišljiji. Učenci so se potegovali za najboljšo ekipo, ki je s svojo kreativnostjo ustvarila najbolj primeren in najbolj zabaven poligon za Elli.
Vtisi otrok ob odhodu so bili polni iskivosti, empatije, zaupanja in radosti.